7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Filsofiestudente Sine Bagatur wint grote studiebeurs

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Sine Bagatur, filosofiestudente van de ‘Research Master in Philosophy and Economics’ van de Faculteit der Wijsbegeerte, heeft een studiebeurs gewonnen van de het Nuffic (Netherlands Organization for International Cooperation in Higher Education). Met deze beurs, van bijna 75 000 Euro, kan de Turkse studente haar promotieonderzoek financieren.
Sine Bagatur (Hatay, Turkije, 1982) deed een bachelor en master Economie aan de Middle East Technical University (METU) in Ankara. Daarna kwam zij naar Rotterdam om de tweejarige onderzoeksmaster Philosophy and Economics aan de filosofische faculteit te volgen. Als Sine in november haar afstudeeronderzoek, getiteld ‘Are Markets Morally Free Zones’ heeft verdedigd, kan zij direct met haar PhD aan het Erasmus Institute for Philosophy and Economics (EIPE) beginnen.
Haar politiek-filosofische promotieonderzoek ‘Rights to have rights: Political Human Rights and Responsibilities in the Age of Globalization’ gaat over mensenrechten. Sine Bagatur gaat traditionele opvattingen over mensenrechten vergelijken met politieke ideeën die bepaalde sociale bewegingen (bijvoorbeeld feministen) daar over hebben. Vervolgens onderzoekt ze hoe politieke theorieën en praktijken deze opvattingen over mensenrechten hebben overgenomen en ze kijkt welke rol globalisering hierin speelt. Hoogleraar Ingrid Robeyns is haar promotor.
Sine Bagatur is erg blij met de Huygens Scholarship, en vooral dat ze hierdoor in Nederland haar promotieonderzoek kan doen. “Nederland heeft een uitstekende reputatie als het gaat om het bieden van ruimte aan internationale theoretische en praktische expertise op het gebied van mensenrechten. Het is daarom belangrijk om mijn academische carrière hier te kunnen starten, want dan kan ik dit gedane werk uitstekend benutten.”  Sine ziet het volgen van het PhD-programma van EIPE als een goede weg naar de doctorsgraad. “Het onderzoek in het programma sluit aan op mijn interesses naar sociale en politieke verandering, voornamelijk als het gaat om gendergelijkheid en ‘social movements’. Het zal mij helpen in de ontwikkeling van een academische loopbaan op het gebied van politieke filosofie”. 
 
Het geld van de Huygens Scholarship zorgt voor een maandelijks loon voor vier jaar en voor de mogelijkheid tot veldonderzoek en het bijwonen van congressen. Deze studiebeurs wordt door het Nuffic alleen uitgereikt aan zeer talentvolle buitenlandse studenten die in Nederland een opleiding komen volgen. Een beurs voor promotieonderzoek uit dit fonds wordt alleen uitgekeerd aan studenten met Chinese, Turkse of Kroatische nationaliteit.
Nadere informatie:
Amanda Koopman, Web / Communicatie, e-mail: webmaster@remove-this.fwb.eur.nl
Bron: http://www.eur.nl/nieuws/journalisten/archief/detail/article/22311/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here