7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

IMF breidt toezicht op financiele sector uit

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gaat landen met de grootste financiële sectoren elke vijf jaar onderwerpen aan een verplicht onderzoek naar hun financiële gezondheid. Nederland zit bij de 25 landen die het IMF onder de loep neemt, zo maakte de organisatie voor monetaire zaken maandagavond bekend.
De verplichte test komt in de plaats van het vrijwillige onderzoek naar de financiële stabiliteit van landen, die het IMF al sinds 2001 uitvoert. Grootmachten als de Verenigde Staten en China hebben jarenlang geweigerd dat onderzoek te ondergaan. Het scherpere toezicht moet helpen een nieuwe financiële crisis te voorkomen.
De landen die de verplichte test moeten ondergaan, vertegenwoordigen samen ongeveer 90 procent van de internationale financiële sector. Behalve de belangrijkste rijke landen gaat het daarbij ook om opkomende landen als China, India, Rusland, Turkije en Mexico.
Bron: http://www.refdag.nl/nieuws/economie/imf_breidt_toezicht_op_financiele_sector_uit_1_505144

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here