7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Bijzondere tentoonstelling Made in Sishane geopend

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Burgemeester Lenferink en de Turkse ambassadeur in Nederland, de heer Uður Doðan, hebben afgelopen donderdag gezamenlijk de opening verricht van een nieuwe tentoonstelling in de Leidse vestiging van het Honorair Consulaat-Generaal (HCG) van Turkije. Onder de titel ‘Made in Þiþhane’ is een mooi overzicht samengesteld van de vruchtbare samenwerking tussen Nederlandse designers en Turkse ambachtslieden uit de wijk Þiþhane in Istanbul.
De tentoonstelling symboliseert de inzet voor de integratie van de Turkse gemeenschap in de Nederlandse samenleving, waarbij 19 Turkse ondernemers een Koninklijk lintje ontvingen. Joost Peters, de Honorair Consul-Generaal van Turkije en tevens directeur Externe Betrekkingen van Achmea Holding, wil graag een brugfunctie vervullen tussen Nederland en Turkije en merkte op: “Juist in deze tijden is het belangrijk om positieve aandacht te schenken aan de Turkse gemeenschap in Nederland. Met deze bijeenkomst wil ik laten zien dat wij waardering hebben voor deze mensen, die door hun inzet een belangrijke bijdrage leveren aan de maatschappij.”
Het HCG Turkije is sinds januari dit jaar gevestigd aan het Kort Rapenburg 1-3 in Leiden en heeft als doel een brug te slaan tussen Nederland en Turkije door handelsbevorderende activiteiten te ontwikkelen alsook door het organiseren van studentenuitwisselingsprogramma’s en culturele uitwisseling te promoten.
Meer info en openingstijden: www.hcgturkije.nl
Bron: http://sleutelstad.nl/nieuws/archief/2010/10/bijzondere-tentoonstelling-made-in-ihane-geopend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here