Turkije is na China, India, Verenigde Staten en Pakistan de vijfde uienproducent ter wereld. Belangrijke teeltgebieden zijn de Marmara, de Mediterraanse regio’s en Zuid-Anatolië. In 2009 produceerde Turkije ongeveer 1,9 miljoen ton uien en ook nog eens 169.000 ton lente-uien. Belangrijkste rassen die in Turkije geteeld worden zijn Uzungün en Banko. uien behoren tot de basisingrediënten in de Turkse keuken.
De Turkse uienexport kwam in 2009 uit op een totaal volume van 136.000 ton. Belangrijkste bestemmingen waren Rusland, Georgië, Bulgarije, Roemenië, Oekraïne, Irak, Duitsland, en Kroatië.
Bron: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=62954
Turkije vijfde uienproductent ter wereld

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,
Zie ook
De thee-export van Turkije overschrijdt 9 miljoen dollar in 9 maanden
Turkije exporteerde thee ter waarde van $ 10,8 miljoen naar 103 landen in de eerste negen maanden van dit jaar, volgens de Eastern Black...
Het industriële cannabisteeltgebied van Turkije in een jaar tijd vervijfvoudigd
Het cannabisteeltgebied in Turkije is vervijfvoudigd ten opzichte van vorig jaar, van 200 decares (49.42 acres of 200.000 vierkante meter) in 2018 tot 1.000...
Turkse kwekers concurreren met Nederland met de pioen
Bülent Höke, 56 jaar, en Murat Höke, 46 jaar oud, hebben jarenlang in Nederland gewoond en besloten na hun terugkeer in Turkije pioenrozen te...
Turkse tabak export stijgt
De export van tabak, die behoort tot de Turkse belangrijkste export items, is gestegen naar meer dan $ 1 miljard aan 2016, volgens de...