7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

Heppener runt Corendon Dutch Airlines

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

 
Jan Heppener wordt de topman van de nieuwe Nederlandse vakantie-airline Corendon Dutch Airlines BV. Heppener is een luchtvaartman in hart en nieren, die o.a. in de leiding van Air Holland, Dutchbird en Arkefly heeft gewerkt. De laatste tijd deed hij op Schiphol-Oost vooral kleine zakenluchtvaart. Heppener moet nu eerst de Nederlandse AOC-vergunning voor Corendon NL in orde maken. Dan zou de maatschappij vanaf voorjaar 2011 met een Boeing 737-800 vanaf Schiphol kunnen gaan vliegen.
Corendon-baas Atilay Uslu wil op deze manier directe eigen (charter)vluchten van Nederland naar andere zonbestemmingen dan Turkije mogelijk maken. Hij noemt Ohrid (Macedonië), Hurghada (Egypte), Burgas (Bulgarije), Heraklion (Kreta), midden-Italië, etc. Ook Spanje en de Canarische Eilanden behoren tot de toekomstige mogelijkheden.
48 FTE: onafhankelijk
De AOC is geen formaliteit, want die moet voldoen aan de EU-regels. Heppener praat met de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Corendon Dutch Airlines, die wordt losgekoppeld van de bestaande Turkse carrier Corendon Airlines, zal worden gehuisvest in het Corendon-kantoor bij Badhoevedorp. Er komen 48 mensen voor de airline te werken. ‘Ik houd me zelf met touroperating bezig. Daar zijn we goed in. Jan Heppener heeft ervaring in de luchtvaart. Die operatie komt onder zijn verantwoordelijkheid’, aldus Uslu.
De Turkse bestemmingen van Corendon blijven volgens hem voor een groot deel vanuit Turkije aangevlogen worden.
Bron: http://www.reisrevue.nl/managementnieuws/id/3431/heppener_runt_corendon_dutch_airlines.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here