7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Turkse gebouwen driedimensionaal bewaard

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Als in Turkije opnieuw een aardbeving plaatsvindt, ligt voor enkele historische gebouwen driedimensionaal en tot in de kleinste details vast hoe die er uitzien en waar ze zich bevinden. Nederlandse erfgoeddeskundigen leren ervan.
De permanente dreiging van een aardschok bracht Turkse wetenschappers ertoe historisch erfgoed als de Süleymaniye-moskee in Istanbul met laserscanners nauwkeurig in beeld te brengen. Mocht de voorspelde beving plaatsvinden, dan kunnen met deze gegevens beschadigde gebouwen worden herbouwd.
Op uitnodiging van Jan de Jong, projectleider van de Directie cultureel erfgoed van het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschap, kwamen de Turken naar Amersfoort om hun kennis te delen met de Nederlandse experts. Sommigen van hen hadden een technische, anderen een historische achtergrond, maar ze deelden een interesse in de toepassing van laserscanners in ons land.
Lees verder op:
Bron: http://www.trouw.nl/cultuur/article3248424.ece

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here