7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turks Korfbal in Nederland

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Korfbal! De nieuwe dimensie voor de sportcultuur in Turkije. De oorspronkelijke Noord Europese sport wordt niet alleen als nieuwe sport omarmd in Turkije maar ook als de gezellige familiesport voor iedereen.
Het brengt teamspirit en gelijkwaardigheid mee aan dames en heren, jongens en meisjes als de enige gemengde teamsport. Het is een optimaal voorbeeld voor een moderne maatschappij qua geweldloosheid en gelijkwaardigheid tussen de seksen.
Bij korfbal is de inzet niet primair fysiek maar strategisch, gebaseerd op gelijkwaardigheid tussen mannen en vrouwen.
Vanaf 2008 is het Turkse korfbal een onderdeel van de “Federatie van Opkomende Sporten” geworden in Turkije.
Turkse universiteiten vertegenwoordigen korfbal in Turkije en in de rest van Europa met passie en vasthoudendheid. Zij hebben een succesvolle pioniersfunctie binnen het Turkse korfbal.
 De Turkse Nationale Korfbal Ploeg heeft zich gekwalificeerd voor het EK ( Europees Kampioenschap) Korfbal 2010. Dat speelt in de periode tussen 22 – 31 oktober 2010 in Nederland.
Dit korfbal toernooi biedt een geweldige gelegenheid voor het publiek om bruggen te slaan tussen de Nederlandse en Turkse cultuur. Er kan kennis gemaakt worden met het Turkse korfbal en met het Turkse nationale team. Er is ruime gelegenheid het team te ondersteunen met uw aanmoedigingen.
De wedstrijd tussen Turkije en Tsjechië is op zaterdag 23 oktober 2010 bij te wonen in IISPA (Internationale Indoor Sport Accommodatie) in Almelo om 20:30. Tussen 17:45 – 18:15, vóór de wedstrijd is er gelegenheid om de spelers van de Nationale Ploeg persoonlijk te ontmoeten.
Misschien is dit voor ú het moment om een brug te helpen slaan tussen een stukje Turkse en Nederlandse sportcultuur? U bent van harte uitgenodigd om een steentje aan deze interculturele brug bij te dragen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here