7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Eureka ziet Turkije als ideaal jachtterrein

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Verzekeraar Eureka ziet grote mogelijkheden om van Turkije een tweede thuisland te maken. Met name de groeikansen worden er veel gunstiger ingeschat dan in Nederland. Turkije wist de crisis relatief goed te doorstaan en kent met een betrekkelijk jonge bevolking een economische groei van 5,8% in 2009.
Eureka is de holdingmaatschappij van Achmea en beheert merken als Zilveren Kruis, Centraal Beheer, Interpolis en Agis. Een partnerschap met de Turkse Garantibank bracht het concern in 2007 in Turkije. Uit de samenwerking ontstond schadeverzekeraar Eureko Sigora, waarin Eureka een belang van 80% heeft. In levensverzekeringendochter Garanti Emeklilik heeft Eureka een aandeel van 15%, later mogelijk uit te breiden tot 50%. Het bedrijf verkoopt sinds vorig jaar op kleine schaal ook aanvullende zorgverzekeringen.
In vergelijking met Nederland staat het Turkse verzekeringswezen nog in de kinderschoenen. Waar in de Nederlandse pensioenmarkt 700 miljard euro omgaat, is dat in Turkije nog slechts 5 miljard euro. De Turkse collectieve pensioenverzekeringen kennen een lage dekkingsgraad en de uitkeringen zijn mager. Volgens directeur David Sanderse van de divisie Europa van Eureka is de Turkse interesse in het Nederlandse pensioenstelsel groot.
Bron: http://www.profnews.nl/950605/eureka-ziet-turkije-als-ideaal-jachtterrein

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here