7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Hevig bloeiende Turkse filmindustrie leid tot studio bouwgekte

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Nieuwe records worden gebroken in de Turkse televisie- en filmindustrie. De prijzen van gerenommeerde filmfestivals over de hele wereld blijven de regisseur en acteurs van het land overspoelen. Alleen al in de afgelopen weken kreeg de Turkse filmindustrie vele bekroningen voor ‘beste film’ op bijvoorbeeld het Grieks-Cypriotische filmfestival en ‘beste documentaire’ op het Hongaarse Cinepecs. De Turkse soap Gumus haalde onlangs 81 miljoen kijkers, in Noord-Afrika, het Midden-Oosten, Oost-Europa en Centraal-Azië.
In Turkije word, in tegenstelling tot in bijvoorbeeld Nederland, de filmindustrie niet gesubsidieerd door de overheid. Hierdoor zijn de wereldberoemde yesilcam filmstudio’s in Istanbul in de jaren 70 allemaal failliet gegaan na de introductie van de televisie in Turkije. De filmstudio’s gingen toen massaal over op softporno en gewelddadige films om toch maar de mannen naar de studio’s te trekken.
Nu de Turkse filmindustrie is uitgegroeid tot een van de grootste en meest succesvolle in de wereld gaat men steeds gewaagdere projecten ondernemen, zoals een volledig digitale film over de verovering van Istanbul en een complete reconstructie van het Dolmabahçe paleis in een van de vele nieuwe studio’s die zijn verschenen in het land.
Bron: http://www.hurriyetdailynews.com/n.php?n=demand-for-tv-shows-inspire-entrepreneurs-2010-10-20

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here