7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

BBVA neemt belang in Turkse bank

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Spaanse bank Banco Bilbao Vizcaya Argentaria SA kondigt dinsdag aan een overeenkomst te hebben bereikt om een belang te nemen van 24,9% in de Turkse bank Garanti Bankasi AS.
De op een na grootste bank van Spanje gemeten naar marktwaarde laat daarbij weten 5,0 miljard euro aan kapitaal te willen ophalen om de transactie te financieren.
BBVA koopt het belang in Garanti Bankasi van het Turkse conglomeraat Dogus Holding en het Amerikaanse conglomeraat General Electric Co. voor in totaal $5,838 miljard. De transactie behelst ook een aandeelhouderspact met Dogus, waarbij Dogus de belangrijkste aandeelhouder zal blijven van Garanti, met een gelijk aandelenbelang als BBVA.
Garanti Bankasi is volgens BBVA de op een na grootste bank van Turkije gemeten naar activa en heeft een marktwaarde van 19 miljard euro, en 9,5 miljoen klanten in Turkije en Roemenie.
Het aandeel BBVA opende dinsdag in Madrid 3% lager, na aankondiging van de overeenkomst.
Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/economie/article3279134.ece/BBVA_neemt_belang_in_Turkse_bank.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here