7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Rotterdam en Istanbul vieren samen feest

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Istanbul en Rotterdam vieren hun band als zustersteden met het evenement RotterdaminIstanbul. De Turkse stad is daarnaast Culturele Hoofdstad 2010 en het feit dat beide steden deze titel nu hebben (Rotterdam was het in 2001) wordt ook met het evenement gevierd.
In opdracht van de gemeente Rotterdam en in samenwerking met Istanbul2010 en garajistanbul, stelde directeur Jan Zoet van de Rotterdamse Schouwburg een programma samen met werk van prominente Rotterdamse podiumkunsteninstellingen als het RO Theater, Conny Janssen Danst en Productiehuis Rotterdam. Ook vinden er tijdens RotterdaminIstanbul activiteiten plaats op het gebied van talentontwikkeling en community art. Het Euro+ Songfestival voor 50+ migranten uit onder andere Nederland en Turkije neemt daarbij een centrale plaats in. Het evenement RotterdaminIstanbul opent op woensdag 3 november met de voorstelling Rosto in Turansuration die regisseur Joachim Robbrecht recent maakte voor Productiehuis Rotterdam. Eerder die dag ontmoeten vertegenwoordigers van de culturele sectoren uit Istanbul en Rotterdam elkaar tijdens een bijeenkomst over cultureel ondernemerschap, ingeleid door Wethouder Cultuur van Rotterdam Antoinette Laan.
Dansgezelschap Conny Janssen Danst en theatergezelschap Ro Theater presenteren zich op respectievelijk 5 en 7
november met de gelauwerde voorstellingen Vuil & Glass en Branden. Het Euro+ Songfestival
houdt vanaf 1 november intensieve workshops en masterclasses voor amateurzangers uit
Istanbul, Rotterdam en het Ruhrgebied. Het volledige programma is te vinden op
Bron: http://www.deweekkrant.nl/artikel/2010/november/03/rotterdam_en_istanbul_vieren_samen_feest

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here