7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Turkije biedt Nederlandse bedrijven nieuwe projectkansen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije ontvangt financiële steun uit het EU-programma ‘Instrument for Pre-accession Assistance (IPA)’ voor de hervormingen die nodig zijn om toe te kunnen treden tot de EU. De projecten die hieruit voortkomen, moeten door de Turkse projectautoriteiten Europees aanbesteed worden. Ook Nederlandse bedrijven en instellingen kunnen meedingen naar deze aanbestedingen en opdrachten binnenhalen. Dit pre-accessiefonds heeft voor Turkije in de periode 2007 tot 2012 3,9 miljard euro gereserveerd.
Componenten
Het geld wordt verdeeld over projecten & aanbestedingen in vijf componenten:
I. Transitie Assistentie en Institutionele Opbouw
II. Grensoverschrijdende Samenwerking
III. Regionale Ontwikkeling
IV. Ontwikkeling van het Menselijk Kapitaal
V. Plattelandsontwikkeling
Niet op alle vijf de vlakken zijn evenveel opdrachtkansen voor Nederlandse bedrijven. Zo kunnen Nederlandse bedrijven in Component II en V geen eigen aanvraag doen, maar wel als partner deelnemen. De grootste kansen liggen in Component III: Regionale Ontwikkeling. Dit heeft 3 operationele programma’s: ‘Transport’, ‘Regionale Economische Ontwikkeling’ en ‘Milieu’.
Afval
Het IPA-programma in Turkije biedt Nederlandse bedrijven met name kansen in de sectoren (afval)water, afval, transport, onderwijs, werkgelegenheid en sociale zaken en consultancy. Praktisch gezien gaat het hierbij over bijvoorbeeld het verbeteren van de watervoorziening en de behandeling van riool- en ander afvalwater. Ook is verbetering en integratie van het management van niet-vloeibaar afval een belangrijk punt.
Meer informatie
Voor meer informatie kunt u terecht bij Asli Tanriverdi – Adviseur EU, Team Internationale Organisaties (TIO), NL EVD Internationaal. Tel. 088-6021578, email: asli.tanriverdi@agentschapnl.nl
//= 0; i=i-1){
if (l[i].substring(0, 1) == ‘ ‘) output += “&#”+unescape(l[i].substring(1))+”;”;
else output += unescape(l[i]);
}
document.getElementById(‘eeEncEmail_LOWPikqvx1’).innerHTML = output;
//]]>
.
Websites:
www.agentschapnl.nl/ipa-turkije.
www.evd.nl/tio.
Bron: http://www.dgbc.nl/mediaroom/actueel/turkije_biedt_nederlandse_bedrijven_nieuwe_projectkansen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here