7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Vijand voor de poort

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Oosterse indringers als de Hunnen, Mongolen, Goten, Visigoten, Vandalen en vele anderen hebben het Westen altijd bedreigd. Maar de herinnering aan de Turken, aan wie de oeroude en diepgewortelde westerse angst voor het Oosten te wijten is, is nog steeds van invloed op het huidige denken.
Al sinds de eerste belegering van Wenen in 1529 hadden de Turken hun zinnen gezet op de overname van de stad. Het Beleg van Wenen in 1683 was het historische hoogtepunt van hun vastberaden tocht westwaarts. Hun verlies bij de stadsmuren van Wenen luidt het begin in van de langzame maar meedogenloze ondergang van het Ottomaanse Rijk.
Door de eeuwen heen zijn de Turken in westerse ogen altijd de aanstichters van het kwaad geweest. Andrew Wheatcroft maakt duidelijk dat dit een veel te eenvoudige voorstelling van zaken is: tijdens de 400 jaar durende strijd om overheersing ging het Westen net zo vaak in de aanval als het Oosten. Vijand voor de poort levert een toepasselijke en magistrale uiteenzetting van dit zeer complexe en epische conflict.
Bindwijze:  Paperback
 Pagina’s:  400
 ISBN:  9789045015699
 Prijs:  € 34.90
 Verschenen:  April 2010
 Catalogus:  Voorjaar 2010 
 Vertaling:  Jan Braks 
Auteur: Andrew Wheatcroft

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here