7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Ophef over Nederlandse in Turkse soap

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Ze is oogverblindend mooi, maar niet bepaald geliefd, de Nederlandse Caroline in de Turkse soap ‘De tijd vliegt voorbij’. Ze is de verboden liefde van een man in een middenklassenfamilie en ze krijgt in de serie keer op keer de kwalificatie ‘ongelovige’ mee. Een commissie verbonden aan de Turkse regering heeft de scenarioschrijvers nu gewaarschuwd voor deze ‘discriminatie’, berichten diverse Turkse media zaterdag.
De Nederlandse, gespeeld door de overigens Duitse actrice Wilma Elles, drijft een wig in de familie van haar geliefde, en is geen lieverdje: ze steekt zelfs een kinderdagverblijf in brand. Maar hoe ‘fout’ ze ook is, de term ‘ongelovige’, alleen maar omdat Caroline een buitenlandse is, is stigmatiserend en discriminerend, zo luidt het oordeel van de parlementaire commissie voor mensenrechten.
„Niet het feit dat ze buitenlandse is zou de aandacht moeten krijgen, maar dat ze immoreel is”, zegt commissievoorzitter Kücük.
De waarschuwing van de commissie heeft ook alweer de tongen losgemaakt: onafhankelijke mensenrechtenorganisaties delen de kritiek weliswaar, maar vinden dat de overheid zich erbuiten moet houden omdat overheidsbemoeienis riekt naar censuur.
Ondertussen kan de ‘Nederlandse’ rekenen op een gestaag groeiende roem in Turkije en is Caroline een bekende buitenlandse naam aan het worden.
Bron: http://www.telegraaf.nl/buitenland/8274518/__Ophef_over_Nederlandse__heiden___.html?sn=binnenland,buitenland

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here