7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Top-10 machtigste zakenvrouwen telt vijf Aziatische vrouwen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Gebaseerd op: Het Parool (17-11-2010)
De ranglijst van machtigste zakenvrouwen die is samengesteld door de Britse zakenkrant Financial Times laat de opkomst van Aziatische economieën zien. Uit de top-10 komen vijf vrouwen uit Azië.
De machtigste zakenvrouw ter wereld is de Indiase Indra Nooyi (55 jaar), bestuursvoorzitter van PepsiCo. Nooyi is geboren in Chennai, de vierde stad van India, haalde haar MBA in India en ging daar ook werken bij Johnson & Johnson. Uiteindelijk ging ze met 500 dollar en een beurs voor Yale op zak naar Amerika, waar ze sinds 1994 voor PepsiCo werkt. De top-10 telt nog vier vrouwen uit Azië. Guler Sabanci (55) uit Turkije, topvrouw bij haar familiebedrijf dat inmiddels een van de grootste ondernemingen van Turkije is, staat op de derde plaats. De Chinese Dong Mingzhu (leeftijd niet vermeld), topvrouw van Gree Electric, staat op de vijfde plaats en de eveneens uit China afkomstige Cheung Yang (53) van papierbedrijf Nine Dragons Paper staat op de negende positie. Cheung Yang is met een geschat vermogen van ruim 4 miljard dollar ook een van de rijkste vrouwen ter wereld.
Op de zevende plaats staat Yoshiko Shinohara (76) uit Japan. Zij is de oprichter van uitzendorganisatie Tempstaff, die nu 313 vestigingen telt, van Los Angeles tot aan Taiwan. De overige vijf vrouwen in de top-10 zijn afkomstig uit Amerika. Andrea Jung (52), dochter van Chinese immigranten, bezet de tweede plaats. De top-50 telt geen Nederlandse vrouwen. De enige met een link met Nederland is de Amerikaanse Nancy McKinstry (51), topvrouw bij uitgeverij Wolters Kluwer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here