7.5 C
Alba Iulia
woensdag, mei 31, 2023
No menu items!

VastNed Retail wil uitbreiden in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

VastNed Retail heeft het voornemen om zijn portefeuille op de Turkse vastgoedmarkt verder uit te breiden. Dat meldt Arnaud du Pont, directeur Investor Relations van het Rotterdamse vastgoedfonds vandaag in het Financieele Dagblad (FD).
Begin deze maand liet VastNed Retail weten dat het zijn zevende winkelpand heeft verworven op een toplocatie in Istanbul. Met deze koop steeg de omvang van de Turkse vastgoedportefeuille tot meer dan 90 miljoen euro, aldus het winkelvastgoedfonds in een toelichting.
VastNed Retail, onderdeel van de Midkap-index, is nu van plan om de bezittingen in Turkije te verdubbelen. ‘we willen de portefeuille van 90 miljoen euro laten groeien naar 200 miljoen euro’, stelt Arnaud Du Pont. Volgens de bestuurder kan dit binnen één tot anderhalf jaar gerealiseerd worden.
Uitbreiding vastgoedportefeuille Turkije
Het Rotterdamse vastgoedfonds, dat nu nog voor 95 procent uit winkelpanden in Nederland, België, Frankrijk en Spanje bestaat, denkt met de uitbreiding in Turkije een betere verdeling te krijgen tussen volwassen en opkomende markten. Tegelijkertijd wil VastNed Retail profiteren van de sterke economische groei in het land.
VastNed blijft conservatief
Volgens Du Pont heeft VastNed nog zo’n 70 tot 90 miljoen euro vrij voor nieuwe aankopen, zonder dat er nieuwe aandelen of obligaties moeten worden uitgegeven. Dit is mogelijk door bankconventen die het vastgoedfonds in staat stellen om naar een loan-to-value van 55 procent te gaan. ‘Maar dit zal niet gebeuren’, zegt Du Pont, ‘We blijven graag conservatief’.
 
 
Bron: http://managementscope.nl/nieuws/1-bedrijven/vastned-retail-uitbreiden-turkije

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here