7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Entrepreneurship Week goes international

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

In het kader van de Global Entrepreneurship Week (GEW) zijn 17 gemengde teams van HBO-studenten uit Istanbul, Izmir en Rotterdam aan de slag gegaan met opdrachten vanuit het Rotterdamse bedrijfsleven. De bedrijven willen weten wat Turkije hen te bieden heeft en hoe ze concreet de Turkse markt moeten betreden. Teams van International Businessstudenten met netwerken en kennis van zowel de Nederlandse als Turkse markt hebben vorige week tijdens de GEW hun plannen van aanpak gepresenteerd. De Rotterdamse bedrijven waren onder de indruk van de manier waarop deze internationale studententeams de opdracht hadden opgepakt. Uiteindelijk heeft het voorstel van Dionne van den Bosch (Hogeschool Rotterdam) en ZynepDurakbasi (BahcesehirUniversity in Istanbul) voor het Rotterdamse bedrijf RS Vision Expo de meeste stemmen gekregen van een jury, bestaande uit onder anderen mevrouw EsenAltug, de Turkse consul-generaal en de heer de Nooijer, voorzitter van de NL-TR Business AssociationNetuba. De 17 studententeams komen eind mei 2011 met hun uiteindelijke resultaten.
Vanuit NL Innovatie wordt elk jaar in het kader van de Global Entrepreneurship Week een platform geboden voor aandacht voor Nederlandse projecten gericht op het stimuleren van ondernemerschap. Internationaal ondernemerschap/ondernemen kwam daarin onvoldoende aan bod en dat terwijl Nederland het in belangrijke mate moet hebben van de handel met het buitenland en dus internationaal geori├źnteerd ondernemerschap.
V.l.n.r.: Dionne van den Bosch (Hogeschool Rotterdam), Robert P. Schotema (managing director van RS Vision Expo) en ZynepDurakbasi (BahcesehirUniversity in Istanbul)
In het kader van de door EZ en de Dutch Trade Board gewenste integrale benadering ten aanzien van onderwijs in relatie tot internationaal ondernemen, ondernemerschap en innovatie is een start gemaakt om deze dossiers aan elkaar te koppelen.
De samenwerking in het kader van de Global Entrepreneurship Week is een eerste concrete activiteit waarin de internationale component wordt toegevoegd aan het ondernemerschapsdossier. Het project wordt bekostigd vanuit het Programma Internationale Onderwijssamenwerking dat door OCW is belegd bij NL EVD Internationaal/IPS-CROSS. Het idee is om tijdens de Global Entrepreneurship Week van 2011 te starten met een nationale wedstrijd van studententeams uit Nederland en de landen van de Dutch Trade Board (India, Rusland Turkije), gericht op het beste handelsresultaat dat Nederlandse bedrijven dankzij hun hulp hebben behaald.
Zie bijlage voor een verslag van deze week.
Bron: NL EVD Internationaal
Bron: http://www.evd.nl/nieuws/index.asp?bstnum=292352&location=/nieuws/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here