7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Turks-Nederlands ondernemerschap floreert

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het aandeel van niet-Westerse (waaronder Turks-Nederlandse) ondernemers in de groep van etnische ondernemers is in de periode 2000 – 2007 gestegen van 34 naar 40 procent. Dat blijkt uit cijfers uit een nog te verschijnen rapport van het onderzoeksinstituut EIM over etnisch ondernemerschap. Uit het onderzoek blijkt ook dat de tweede generatie etnische ondernemers veel hoger is opgeleid, meer winst maakt en ondernemingen leidt die kwalitatief sterker zijn.
Minister Verhagen maakte de cijfers maandagavond 29 november 2010 bekend tijdens een bijeenkomst voor Turks-Nederlandse ondernemers in Den Haag.
Banen scheppen
‘Het Turks-Nederlandse ondernemerschap floreert. U bevindt zich zich in een unieke positie,  pakt volop kansen, pioniert, schept banen en helpt de Nederlands-Turkse banden te verbeteren,’ zei Verhagen maandagavond op de bijeenkomst waar hij sprak op uitnodiging van de Turks-Nederlandse ondernemersvereniging HOGIAF.
Groeicijfers
Turkije kent een economie met indrukwekkende groeicijfers. De economie van het land groeide in het 1e kwartaal van 2010 met 11,7 % en in het 2e kwartaal met 10,3 % ten opzichte van dezelfde periode in 2009. ‘Als de Nederlandse export naar Turkije in hetzelfde tempo blijft doorgroeien als in de eerste drie maanden van dit jaar, dan bewegen we ons heus naar een nieuw record,’ aldus Verhagen.
Bron: http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2010/11/29/turks-nederlands-ondernemerschap-floreert.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here