7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Kogel start productie in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Kögel gaat in Turkije opleggers produceren. In Duitsland zet het onlangs door Humbaur overgenomen bedrijf de uitbreiding van het progamma voort. Men denkt in 2011 op een productieniveau van 200 opleggers per week uit te komen.Kögel blijft positief over de 14,9 meter lange oplegger.
In het  Duitse vakblad Transaktuell zegt Kögel’s ontwikkelingschef Thomas Eschey ervan uit te gaan dat de toestemming voor het experiment met de driehonderd 14,9 lange opleggers in Duitsland na het eind van de proefperiode, halverwege 2011, zal worden verlengd. Inmiddels heeft Kögel wel een alternatief ontwikkeld in de  vorm van een gewone oplegger die aan de achterzijde tot 14,9 meter kan worden uitgeschoven. Volgens Eschey hebben diverse Duitse transportondernemers daarvoor al een ‘Sondergenehmigung’ bemachtigd. Kögel bouwde deze voertuigen op verzoek van de klanten. Verder zei Eschey dat Kögel begin volgend jaar start me de assemblage van opleggers in Turkije. Het gaat daarbij in eerste instantie om huifopleggers. Eerst gebeurt dat op SKD basis maar geleidelijk aan zal dat overgaan in fabricage. Kögel wil vanuit Turkije niet alleen de Turkse markt bedienen maar ook het Midden Oosten. Eerder dit jaar vielen er bij de overname van Kögel in Duitsland tientallen ontslagen. Eschey zei verder dat men doorgaat met de productie van de eigen as. De technische problemen daarmee zijn inmiddels verholpen. In het verleden vielen de stofkappen er soms af waardoor er vuil in de lagers kwam die daardoor vastliepen. Ongeveer 10% van alle Kögel voertuigen wordt met eigen assen geleverd. Eschey deelde ok nog mee dat  Kögel de Humbaur Big One gaat integreren in de eigen producten. Tenslotte zei Eschy dat Kögel weer kippers gaan bouwen, met name ook voor montage op chassis-cabines. Hij sloot samenwerking met truckproducenten op dat punt niet uit.
Bron: Transaktuell
Bron: http://www.ttm.nl/nieuws/id28936-kgel-start-productie-in-turkije.html

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here