7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Derde alle citrus wordt geëxporteerd

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

“De Turkse citrusexport zou erg kunnen groeien als de citrus uit dit land wereldwijd bekend zou worden als een kwaliteitsproduct”, geeft de Citrus Promotion Group aan.
De Citrus Promotion Group, een organisatie voor de promotie van Turks citrus in de binnenlandse en internationale markten, verstrekte cijfers van de Turkse citrusexport op een Tangerine-Festival in Seferihisar, Ýzmir.
Men gaf aan dat de waarde van de totale jaarlijkse citrusteelt 2,6 miljoen dollar bedraagt. De sector is direct of indirect de inkomstenbron voor ongeveer 5 miljoen mensen die in de Middellandse en Egeïsche regio wonen.
Slechts een derde van de totale Turkse citrusteelt werd geëxporteerd. In 2009 was de waarde van de export 802 miljoen en Turkije wil dit verhogen tot meer dan 1 miljard dollar. Men wil de vraag naar citrusvruchten verhogen en het concept “Made in Turkije” omzetten in een merk.
Bron: hurriyetdailynews.com
Bron: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=65278

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here