7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Ecorys levert economisch advies aan Turkse overheid

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Economisch adviesbureau Ecorys gaat de Turkse overheid assisteren om de economie van achtergebleven regio’s te versterken. Ecorys heeft hiervoor onlangs een door de EU uitgeschreven tender ter waarde van ruim €6 miljoen gewonnen.
Het versterken van de concurrentiekracht van de Turkse regio’s past in het voorbereidingstraject  naar toetreding van Turkije tot de EU en wordt gefinancierd vanuit het IPA. IPA staat voor ‘Instrument voor PreAccessie Assistentie’ en is een EU-programma dat landen die zich richten op toetreding tot de EU, ondersteunt door middel van financiering en advies. IPA richt zich in Turkije op vijf themavelden: institutionele versterking, samenwerking tussen grensregio’s,  human resources, rurale ontwikkeling en concurrentiekracht van regio’s. De ondersteuning door Ecorys richt zich op het laatste, waarbij Ecorys vooral actief zal zijn in het ontwikkelen van kennis, capaciteit en instrumenten, benodigd voor het beheer en de juiste besteding van de IPA-gelden. Voorts zal het adviesbureau de regio’s in Turkije helpen met het ontwikkelen van projecten voor de EU gelden. 
Ecorys heeft uitgebreide expertise op het gebied van institutionele en capaciteitsontwikkeling op het gebied van regionale ontwikkeling en projectvoorbereiding en voert momenteel vergelijkbare projecten uit in onder meer:
– Servië: Ecorys adviseert Servische overheid voor €1,8m
– Albanië: ECORYS ondersteunt Albanese overheid
Ook heeft Ecorys onlangs opdrachten gewonnen bij de overheden van Kosovo en India. 
Doorlooptijd van 32 maanden
De opdracht gaat van start in December 2010 en kent een doorlooptijd van 32 maanden. Ecorys leidt voor deze opdracht een internationaal consortium met daarin bedrijven en experts uit Turkije, Ierland en Hongarije.?
Bron: http://www.consultancy.nl/nieuws/ecorys-levert-economisch-advies-aan-turkse-overheid

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here