7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Illegaal geïmporteerde Turkse bloemen in beslag genomen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Op verzoek van zeven veredelaars heeft de Bulgaarse douane diverse trucks met Turkse bloemen geïnspecteerd. Hierbij zijn anjer en gerbera bloemen in beslaggenomen en vernietigd.
De gerbera veredelaar Florist de Kwakel en de anjers veredelaars HilverdaKooij, Hybrida (Italië), La Villetta (Italië), Albani E Ruiggieri (Italië), Barberet & Blanc (Spanje) en Selecta Klemm (Duitsland) werken samen om de illegale import uit Turkije te bestrijden.
Gedurende de laatste vijf jaar, wijzen veredelaars de telers op het belang van het kopen van legale stekken. Ook bloemenimporteurs zijn geïnformeerd over het importeren van Turkse bloemen. Veel Turkse telers kopen legale stekken, maar helaas zijn er nog diverse telers die zonder toestemming van de veredelaars stekken vermeerderen. Om toekomstige import van dergelijke bloemen naar de EU te voorkomen hebben de veredelaars meer drastische actie genomen. Zo ook afgelopen week aan de Bulgaarse (EU) grens, deze actie was mogelijk omdat men gebruikt maakte van de EU anti-piracy wet. De in beslag genomen bloemen zijn vernietigd en een aantal telers die geen regeling willen treffen worden voorgeleid aan de Bulgaarse rechtbank..
Het veredelen van nieuwe rassen is van belang voor de ontwikkeling van nieuwe en betere rassen. Royalty’s zijn de enige inkomsten voor de veredelaar om de investeringen in research te bekostigen Het is, zowel voor de veredelaar als voor de telers die de royalty’s betalen, niet acceptabel dat er telers zijn die zonder vergoeding gebruik maken van de nieuwe rassen.
Bron: http://www.hortinews.com/news.php?id=23845

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here