7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Turkije zoekt handelspartners

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije is op zoek naar handelspartners. Om de economische samenwerking te bevorderen hebben ze daarom onder andere Iran, Irak, Afghanistan en Pakistan uitgenodigd om met elkaar te bespreken, hoe zij dit het beste kunnen doen. Dat deze landen met elkaar om tafel zitten, is best bijzonder. Maar de verwachtiging is niet dat de conferentie veel oplevert.
Op de conferentie is ook president Mahmoud Ahmadinejad van Iran aanwezig. Hij sprak enkele uren apart met premer Erdogan van Turkije. De aanwezige landen op de top, willen dat Iran een einde maakt aan zijn nucleaire programma. Daarover wordt volgende maand, opnieuw in Turkije, verder over gesproken. De verwachtiging is dat Turkije de rol als bemiddelaar op zich zal nemen. Bij dat overleg zullen Engeland, China, Frankrijk, Duitsland, Rusland en Amerika aanwezig zijn.
Turkije is bezig met het vergroten van de invloed in de regio. Als de samenwerking met de aanwezige landen op de conferentie lukt, dan slaagt het land in die doelstelling. En de kans van Turkije om lid te worden van de Europese Unie, zou hiermee vergroot kunnen worden. Want het zou een brug kunnen vormen tussen het westen en het oosten.
BNR correspondent Suzanna Koster vanuit Pakistan 
Bron: http://www.bnr.nl/artikel/21021202/turkije-zoekt-handelspartners

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here