7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Overname Millennium Bank AS afgerond

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Credit Europe Bank NV heeft voor een aangepaste prijs van €58,9 miljoen de overname afgerond van een 95%-belang in de Turkse Millennium Bank AS, een dochter van Banco Comercial Português SA. De nieuwe bank zal binnen zes maanden van naam veranderen en wordt toegevoegd aan het bestaande netwerk van Credit Europe Bank dat bestaat uit bijkantoren en banken in Nederland, Duitsland, België, Malta, Oekraïne, Roemenië, Rusland, de Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland.
Credit Europe Bank maakte begin dit jaar haar intentie bekend om Millennium Bank AS over te nemen. Eind september 2010 beschikte Millennium Bank AS over 294 werknemers en 18 kantoren. Het balanstotaal van de bank bedraagt ongeveer €467 miljoen, waarvan €327 miljoen bestaat uit toevertrouwde middelen van klanten. Millennium Bank AS is bevoegd tot het verlenen van alle bankdiensten en bedient zowel bedrijven als welgestelde particulieren. Credit Europe Bank kan de resterende 5% van de aandelen Millennium Bank AS in een latere fase overnemen als onderdeel van een put/call optieovereenkomst met BCP.
 Maarten Hulshoff, President-Commissaris van Credit Europe Bank NV zegt: “Deze overname is een belangrijke stap waarbij een veelbelovend kantorennetwerk wordt toegevoegd aan Credit Europe Bank NV. Ik ben ervan overtuigd dat ons ervaren management in staat is om te zorgen voor groei op deze markt door het aanbieden van innovatieve producten en diensten die voorzien in de behoeften van klanten.”
Van 1987 tot 2006 was FIBA Holding AS, het moederbedrijf van Credit Europe Bank NV, actief in Turkije onder de naam Finansbank. Nadat dit bedrijf was gegroeid tot de 5e bank van Turkije, werd het in augustus 2006 verkocht aan de National Bank of Greece. ?
Achtergrond Credit Europe Bank
Credit Europe Bank N.V. is een internationale financiële dienstverlener in de top 10 van Nederlandse banken met meer dan 5000 werknemers en 3 miljoen klanten. De bank verkoopt efficiënte en gebruiksvriendelijke producten aan particulieren vanuit ongeveer 200 kantoren en 14.000 verkooppunten in België, Duitsland, Malta, Nederland, Oekraïne, Roemenië en Rusland. Daarnaast biedt de bank handelsfinanciering en zakelijke diensten via haar netwerk in bovengenoemde landen als ook in China, Turkije, de Verenigde Arabische Emiraten en Zwitserland.
Voor nadere informatie:
Robert Bakker
Hoofd Corporate Communications
T: + 31 20 357 8069 / + 31 6 5152 7441                                 
Robert.bakker@crediteurope.nl
Bron: http://www.crediteurope.nl//fb/sites/nl/nl/about/news/press_releases/Credit_Europe_Bank_NV_completes_acquisition_of_Millenniu

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here