7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Beveiligingssector Turkije maakt explosieve groei door

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkse parlementsleden lopen ermee op zak. Maar ook taxichauffeurs, bakkers, ambtenaren, journalisten, apothekers en boeren. Want behalve op hun mobieltje en sigaretten zijn Turkse mannen gek op vuurwapens.
Het is onderdeel van de macho cultuur. Het dragen van een vuurwapen verhoogt de mannelijkheid van de eigenaar, zo is de algemene mening van de bezitters. Circa 14 miljoen wapens zijn er in omloop. En dat aantal groeit explosief.
De Turkse wapenindustrie en buitenlandse producenten van kleine wapens doen goede zaken doordat de Turkse beveiligingssector de laatste jaren een enorme groei doormaakt. Volgens de brancheorganisatie van particuliere beveiligingsbedrijven bedraagt de groei per jaar bijna 25 procent en zou er een jaarlijkse omzet zijn van ruim 300 miljoen euro.
Talloze ondernemers begonnen een particulier beveiligingsbedrijf nadat in 2004 de wetgeving voor de sector werd geliberaliseerd. Sindsdien hebben 1.270 ondernemers een vergunning gekregen om bedrijven, particulieren en overheidsinstellingen van bewakers te voorzien. Anders dan in Nederland zijn de meeste van die beveiligers ook bewapend.
Inmiddels zijn er 169.000 beveiligers in Turkije werkzaam. Een groter aantal dan het aantal soldaten die de legers van 134 landen onder de wapenen hebben.
Lees verder op:
Bron: http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/beveiligingssector-turkije-maakt-explosieve-groei-door/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here