7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Rusland meet met 2 maten

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Rusland meet met twee maten als het gaat om agrarische producten, geeft de voorzitter van de landbouwvereniging van Turkije aan. “Ze doen anders tegen de landen waar ze nu uit importeren.”
Rusland heeft 5 Turkse bedrijven van hun exportlijst gehaald omdat ze een te hoog gehalte van gewasbeschermingsmiddelen op hun producten hadden. Er is ook een ‘red alert- lijst’ waar 8 andere Turkse bedrijven op staan. Naar de mening van de voorzitter is de Russische beslissing onterecht. Rusland haalt zijn groenten en fruit nu uit Spanje en Brazilië en volgens de voorzitter gedragen ze zich tegen deze landen heel anders dan tegen Turkije.
Turkse groenten- en fruit worden ook aan de rest van Europa geleverd en deze producten bevatten hetzelfde gehalte gewasbeschermingsmiddelen als de producten die naar Rusland worden gestuurd. Het verschil is dat ze in de rest van Europa niet worden geweigerd.
De bedrijven waarvan Rusland de import weigert zorgen samen voor 76,4% van de totale Turkse groenten- en fruitexport. De voorzitter geeft aan dat bestrijdingsmiddelen in Turkije alleen legaal verkrijgbaar zijn en alleen in speciale winkels met erkend personeel.
Bron: hurriyetdailynews.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here