7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Beroemd Pera Palas Hotel in Istanbul weer open

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De Amerikaanse schrijver Ernest Hemingway dronk er whisky’s aan de bar. De actrice Zsa Zsa Gabor zou er een affaire hebben gehad met de grondlegger van de Turkse republiek, Ataturk. Agatha Christie had er haar eigen kamer. Koning Edward VIII, Sarah Bernhardt, Greta Garbo, Alfred Hitchcock: ze waren allemaal gasten in het beroemde Pera Palas Hotel in Istanbul, dat in 1892 de deuren opende tijdens de laatste jaren van het Ottomaanse Rijk.
var id2 = ‘0.7270076306002842’;
 
Vier jaar lang was het Pera Palas Hotel gesloten voor restauratie. Onlangs werd het heropend en het glanst als nooit tevoren.
Pera Palas ligt in een wijk die ooit bekend stond als Klein Europa en het werd gebouwd om de rijke gasten van de Orient Express, vooral Britse beroemdheden, onderdak te bieden. De architect van het gebouw, de Frans-Turkse architect Alexandre Vallaury, mengde art nouveau en oosterse stijlen met elkaar en het werd een populaire pleisterplaats voor al wie in het begin van de twintigste eeuw naam en faam had.
Kemal Ataturk, de stichter van de huidige moderne Turkse staat, verbleef hier voor het eerst in 1917. Kamer 101 is nu de Ataturk Museum Room. Het is geverfd in het roze van de zonsopgang, zijn favoriete kleur.
Agatha Christie
Schrijfster Agatha Christie had kamer 411 toen zij onderweg was
naar opgravingen in Irak, samen met haar echtgenoot-archeoloog
Max Mallowan. Het restaurant van het Pera Palas heet toepasselijk Agatha en die restauratie alleen al kostte zo’n 25 miljoen euro. Het antiek meubilair kreeg een opknapbeurt, er kwam een kleine wellness en een indoor zwembad bij, en de legendarische ijzeren lift, de oudste in Turkije, werd hersteld.
Het duurde 18 maanden om de groene verf van de gevel van het hotel te schrapen en hem te herstellen in zijn vroegere staat. Het gebouw kreeg ook een nieuw glazen dak. De kamers ondergingen een grondige facelift.
Prijzen vanaf ± 230 euro per kamer per nacht met ontbijt.
Bron: http://www.ad.nl/ad/nl/1007/Reiswereld/article/detail/564681/2011/01/24/Beroemd-Pera-Palas-Hotel-in-Istanbul-weer-open.dhtml

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here