7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Turkse vastgoedsector voorziet geen daling

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Terwijl de angst voor een uit elkaar spattende zeepbel stijgt in de ontwikkelde landen, blijft de vastgoed sector in Turkije een van de veiligste markten als gevolg van acceptabele prijzen van activa en verantwoorde financiële instellingen. De voorzitter van het Turkse Real Estate Platform GYODER: “De vastgoedsector in Turkije heeft een groot potentieel voor groei in 2011?. De bestuursvoorzitter genaamd Turgay Tanes zei dit afgelopen woensdag tijdens een persbijeenkomst in Istanbul, eraan toevoegend dat het platform een gestage stijging van de prijzen van activa en huurprijzen in de binnenlandse vastgoedmarkt voorziet volgend jaar. “We verwachten ongeveer 8 tot 10 procent groei in investeringen in onroerend goed.”
Volgens schattingen van Tanes, kan 2011 een van de ‘gouden jaren’ van de Turkse vastgoedsector worden, aangezien hij een toename van 10% in de bouwvergunningen en 20% stijging van de hypothecaire kredieten verwacht. Het cijfer van hypothecair krediet zal naar verwachting bijna 68 miljard Turkse Lira bereiken in 2011, zei hij.
Al pratend met journalisten, zei Tanes dat de verwachte stijging van de activaprijzen en de huurprijzen geen “vastgoed bubble” moet worden genoemd omdat de Turkse vastgoedsector in reële termen groeit – in vergelijking tot de Europese markten. “Turkije moet de nodige maatregelen nemen en letten op de internationale onroerend goed markt, maar ook gewoon de groeitrend blijven handhaven in 2011.”
Tanes zei dat de eisen van winkel-en kantoorruimte zijn begonnen te klimmen door de opleving van de Turkse onroerend goed markt, na de wereldwijde economische crisis.
“De vastgoedsector in Turkije groeide met 8,3 procent in de eerste maand van dit jaar en zal een stijging van 24,6 procent hebben bereikt tegen het einde van het jaar”.
Tevens vermeldde Tanes dat bureaucratie nog steeds voor een gedeelte voorkomt dat buitenlanders in het bezit komen van onroerend goed op de Turkse markt, dit vertraagd het tempo waarin de sector groeit. Volgens Tanes, moet de wet-en regelgeving worden herzien met zowel lokale en internationale investeerders in het achterhoofd. De vernieuwde wetten moeten inwonende buitenlanders en internationale investeerders in staat stellen om gemakkelijker te kopen in Turkije. “De Turkse autoriteiten moeten de problemen die buitenlandse investeerders hebben onmiddellijk oplossen”, zei hij.
Vertaald uit het Engels door Freija Maring
Oorspronkelijk artikel: ‘Real estate platform foresees no asset bubble anxiety in Turkey’. Bron: turkeydailynews.com
Bron: http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/turkse-vastgoedsector-voorziet-geen-daling/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here