7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

VISA test contactloos betalen met iPhone in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Visa is vandaag begonnen met het testen van een contactloos betaalsysteem met de iPhone in Turkije. Dat schrijft Near Field Communications World. Een bank en een mobiele provider werken samen om het systeem van Visa te testen, waarbij gebruik wordt gemaakt van de iCarte-extensie die onderop de iPhone wordt geplaatst. De iPhone-bezit namelijk geen NFC-chip, die nodig is voor de draadloze betaaltechniek.
Visa is al een tijdje bezig met Europese testen voor contactloze betaaldiensten, maar de test in Turkije is de eerste waarbij een iPhone wordt gebruikt. De verwachtingen zijn hooggespannen, want Visa heeft onderzoek gedaan onder iPhone-gebruikers in het Verenigd Koninkrijk, Italië, Polen en Turkije. Daaruit blijkt dat 87 procent van de iPhone-gebruikers bereid is om een extensie aan zijn of haar iPhone te hangen om daarmee mobiel te kunnen betalen. Meer dan de helft van de iPhone-gebruikers geeft aan een dergelijke dienst van Visa zeker of mogelijk te gaan gebruiken.
Apple is, volgens geruchten, ondertussen zelf ook druk bezig met het ontwikkelen van een mobiel betaalsysteem op basis van een NFC-chip die ingebouwd zou worden in toekomstige iOS-apparaten. Dit weekend plaatste Apple twee vacatures voor mensen die moeten helpen bij het ontwikkelen van een systeem voor mobiele betalingen. Een half jaar geleden nam Apple al een NFC-expert in dienst. Ook zouden er al tests zijn uitgevoerd met een NFC-chip van het Nederlandse bedrijf NXP.
 
Bron: http://www.iphoneclub.nl/103498/visa-test-contactloos-betalen-met-iphone-in-turkije/#utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campai

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here