7.5 C
Alba Iulia
vrijdag, december 1, 2023
No menu items!

HCG Turkije in Leiden tekent intentieverklaring met Hogescholen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Op donderdag 3 februari tekende het Honorair Consulaat-Generaal (HCG) van Turkije een intentieverklaring met mevrouw Agnita Mur, lid van het College van Bestuur van de Hogeschool Leiden, en mevrouw Annemien van der Veen-van der Ploeg, Manager International Marketing Management and International Business and Languages bij de Hogeschool Utrecht.
 
Het Honorair Consulaat?Generaal (HCG) van Turkije is gevestigd in Leiden en heeft als doel de relatie tussen Nederland en Turkije op zakelijk en cultureel gebied te versterken. Het coördineert, organiseert en participeert in culturele en commerciële (handelsbevorderende) activiteiten. Het HCG Turkije heeft de volgende aandachtsgebieden aangewezen gekregen door de Turkse regering: Amersfoort, Utrecht, Leiden, Hoorn, Alkmaar en Den Helder. Hoewel het zich in het bijzonder op deze regio’s richt, mag en kan het ook actief zijn buiten deze regio’s.
 
Studenten
Om studenten te betrekken in de activiteiten van het HCG Turkije is de intentieverklaring met de Hogescholen getekend. Hogeschool Leiden en de faculteit Economie & Management van de Hogeschool Utrecht en het HCG Turkije gaan structureel samenwerken om stageplaatsen voor studenten te realiseren. Het betreft zowel afstudeeropdrachten en stages in Nederland als in Turkije. Turkije, en in het bijzonder Istanbul, is steeds populairder onder studenten voor een studie of stage. De gemiddelde leeftijd in Turkije is 28 jaar en Istanbul alleen al kent inmiddels meer dan 30 universiteiten. Daarnaast heeft Turkije zich snel hersteld van de mondiale financiële en economische crisis. Het land ontwikkelt zich tot een sterke, economische mogendheid. Zo groeide de Turkse economie in het eerste kwartaal van 2010 met maar liefst 11,7 procent ten opzichte van dezelfde periode in 2009. Verwacht wordt dat de gemiddelde groei van 2010 rond de 9 procent zal zijn. Groeicijfers waarmee Turkije zich kan meten met landen als China, India en Brazilië.
 
Naast het realiseren van de stages/afstudeeropdrachten voor de studenten wordt ook samengewerkt voor de invulling van het studievak ‘Export plan’. In dit vak doen derdejaars studenten Marketing onderzoek voor Nederlandse bedrijven die naar Turkije willen exporteren. Het HCG Turkije stelt haar netwerk in het bedrijfsleven open voor de Hogescholen om partners te vinden.
 
Foto-expositie Istanbul
De Turkse Consul-Generaal, mevrouw Esen Altuð, opende tijdens de bijeenkomst een foto-expositie van fotografe Meliha Eras. De 19 foto’s hebben als thema “Istanbul, European Capital of Culture, 2010”. Deze expositie is tot en met 29 april 2011 gratis te bezichtigen in het HCG Turkije in Leiden. Klik hier voor meer informatie over de foto-expositie.
 
Klik hier voor een verslag (inclusief foto’s) op de website van het HCG Turkije.
 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here