7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Oogstdaling oorzaak stijgende citrusprijzen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

“Normale kwaliteit van citrus, een korter seizoen en een oogstdaling”; Met deze woorden beschrijft de heer Ozaltin van het bedrijf Oner het citrusseizoen in Turkije dit jaar. Hij geeft aan dat er een oogstdaling was door de vele regen aan het einde van het seizoen. Ondanks al de regen heeft de kwaliteit niets geleden.
Het bedrijf Oner is één van de pioniers in het exporteren van groenten en fruit uit Turkije. Oner heeft zijn eigen verpakkingslocatie, koelhuizen, vrachtwagenpark en een plantage met een areaal van 350 hectare citrus. Het belangrijkste product voor het bedrijf is citrus zoals citroenen, grapefruit en sinaasappelen. Groenten en ander fruit zoals appelen, druiven, kersen, vijgen en granaatappelen worden ook aangeboden. De producten worden geëxporteerd naar Oost- en West-Europa.
   
 
De heer Ozaltin vermeldt dat de oogstdaling ervoor heeft gezorgd dat de prijzen zijn gestegen. “De prijzen in Turkije waren hoog en dat maakte het voor ons moeilijk om de concurreren met de Europese markt. Bij citroenen was er een oogstdaling van 20 tot 30% en bij navelsinaasappelen een daling van 10%.”
 
    
 
Oner verkoopt navelsinaasappelen voor €6,75 per doos van 14kg. De prijs van de citroenen variëren van €4,50 tot €4,70 per doos van 9kg. De grapefruits gaan voor €6,50 tot €7,00 de deur uit.
De grootste afnemer van de citrus van Oner is Rusland. Bij andere Europese landen was de vraag minder dit jaar. Binnenkort gaat Oner steenfruit exporteren, en daarna komen de Turkse druiven.
Oner zal aanwezig zijn op de Fruit Logistica in Hall 1.1 Stand No. E-06 D.
 
Voor meer informatie:
Ferit Ozaltin
ferit@oner.com.tr
Tel: 0090 324 23 25 260
Mob: 0090 532 604 64 50
http://www.oner.com.tr/
Bron: http://www.agf.nl/nieuwsbericht_detail.asp?id=67237

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here