7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turkije en Iran willen handel verdrievoudigen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije en Iran willen de handel tussen de twee landen de komende vijf jaar verdrievoudigen tot 30 miljard dollar (22 miljard euro). Dat heeft de Iraanse minister van Buitenlandse Zaken, Ali Akbar Salehi, gezegd.
Vastberaden
,,Er is een politieke vastberadenheid om de banden tussen de landen verder aan te halen”, aldus de minister. Het verbeteren van de relaties met de regionale grootmachten Turkije en Saudi-ArabiĆ« heeft al langere tijd prioriteit voor Salehi, iets wat in Washington voor grote onrust heeft gezorgd.
Gas
Iran is de op een na grootste gasleverancier aan Turkije. De handel tussen de landen had vorig jaar een omvang van 10,7 miljard dollar. In 2000 bedroeg de bilaterale handel ongeveer 1 miljard dollar.
Bron: http://www.rtl.nl/(/financien/rtlz/nieuws/)/components/financien/rtlz/2011/weken_2011/06/0207_1425_Turkije_en_Iran_willen_han

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here