7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Turken visumvrij naar Nederland?

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Mr. Ejder Köse, de advocaat die het Associatieverdrag EEG-Turkije (Verdrag van Ankara) op de juridische landkaart van Nederland heeft geplaatst, is  anderhalf jaar geleden een procedure opgestart bij Rechtbank Haarlem, om te bewerkstelligen dat Turkse staatsburgers visumvrij Nederland kunnen inreizen. Mr. Ejder Köse beroept zich hierbij hoofdzakelijk op het non-discriminatiebeginsel uit het Verdrag van Ankara, welke met zich meebrengt dat Turken dezelfde rechten hebben als EU-burgers.
 
“Aangezien EU-burgers geen visum nodig hebben om Nederland binnen te reizen, geldt dat evenzo voor Turken, omdat simpelweg het Verdrag van Ankara hogere werking heeft dan de nationale wet- en regelgeving”, aldus mr Ejder Köse.
 
Mr Ejder Köse verwacht dat de Rechtbank binnen 3 weken een voor zijn cliënt welgevallige uitspraak zal doen.
 
Na een bewogen decennium als advocaat heeft Mr Ejder Köse thans de stap gemaakt om zijn juridische successen te verplaatsen naar het politieke arena en heeft zich daartoe kandidaat gesteld voor D66 voor de aankomende provinciale statenverkiezingen op 2 maart 2011.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here