7.5 C
Alba Iulia
woensdag, maart 22, 2023
No menu items!

Beroep verpleegkundige moet aantrekkelijk worden gemaakt

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een rector van een medische universiteit heeft gezegd dat er in Turkije dringend behoefte is aan 100.000 verpleegkundigen en dat het werk aantrekkelijker moet worden gemaakt om aan de behoefte te kunnen voldoen.
Het tekort aan medisch personeel wordt steeds groter naarmate de Turkse bevolking blijft toenemen. De Turkse minister van Volksgezondheid, Recep Akdag, heeft al eens gezegd dat Turkije een groot tekort van meer dan 100.000 artsen heeft en het is nu duidelijk geworden dat tevens hetzelfde aantal verpleegkundigen nodig is. De rector van Medipol University, Sabahattin Aydýn zegt ook dat er 100.000 meer verpleegkundigen moeten worden toegevoegd aan de huidige 90.000. Aydýn, die vroeger adjunct-secretaris was bij het Ministerie van Volksgezondheid, voegde daaraan toe dat het waarschijnlijk is dat de behoefte aan meer verpleegkundigen de komende 50 jaar nog zal blijven bestaan.
Tot nu toe heeft alleen het tekort aan dokters de publieke aandacht in Turkije gehad. In Turkije, zijn er ongeveer 153 artsen per 100.000 mensen, terwijl er in de VS gemiddeld 322 artsen per 100.000 en in Europese landen gemiddeld 340 voor elke 100.000 mensen beschikbaar zijn.
Aydýn merkte verder op dat het tekort aan artsen niet snel kan worden opgelost, want het duurt gemiddeld 10-12 jaar voor een arts is afgestudeerd, terwijl verpleegkundigen een vierjarige opleiding krijgen. “Maar verpleger worden is niet zo populair als het studeren voor arts,” voegde hij eraan toe.
Vertaald uit het Engels door Freija. Bron: Today’s Zaman, 18 februari 2011
Bron: http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/beroep-verpleegkundige-moet-aantrekkelijk-worden-gemaakt/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here