7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Erzincan schiet wilde dieren te hulp

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Omdat de Turkse provincie Erzincan met hevige sneeuwbuien kampt, hebben zelfs de wilde dieren het erg moeilijk met het vinden van voedsel. Daarom heeft de directie van Milieu en Bosbouw besloten om voedsel te verspreiden op diverse plekken.
Vanmorgen is er op verschillende plaatsen tussen struiken en onder bomen voedsel neergelegd voor de wilde dieren. Met twee pick-up trucks en vijf man werd er de hele ochtend gewerkt. Op lager geleden gebieden werden vooral zaden en pitten gestrooid op goed bereikbare plaatsen voor vogels en andere kleine dieren. Hoog in de bergen werden er vooral grote stukken vlees neergelegd voor beren, vossen, en ander groot wild.
Waarschuwing voor jagers
Veel wilde dieren die op zoek zijn naar voedsel komen vaak dichter bij de dorpjes omdat er in de bergen niet veel te vinden is door de hevige sneeuwval. Hierdoor zijn ze vaak veel kwetsbaarder omdat ze mogelijk afgezwakt of verhongerd zijn. Er zijn jagers die deze kans niet laten liggen en gelijk op pad gaan met hun geweer. Fuat Guler, directeur van Milieu Natuurbehoud en Nationale Parken heeft gewaarschuwd dat er extra gecontroleerd wordt op jagers. Er loopt sowieso al een verbod omdat het jachtseizoen voorbij is. Het schieten van een kleine vogel kan al een boete opleveren die kan oplopen tot 500 TL.
Bron: http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/erzincan-schiet-wilde-dieren-te-hulp/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here