7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Spam over hoogtepunt heen?

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Voor het eerst sinds het ontstaan van het internet nam in 2010 het wereldwijde spamvolume af. Dat lezen we in het jaarlijkse beveiligingsoverzicht van Cisco.
Maar spam neemt niet in alle landen af. Opvallend genoeg zijn het vooral groeilanden zoals Brazilië (- 47,5%), China (- 13,5%) en zeker Turkije (- 87%) die een stevige terugval van de hoeveelheid spam tonen. In traditionele industrielanden zoals Duitsland (+ 10%), het Verenigd Koninkrijk (+ 99%) en Frankrijk (+ 115,3%) nam de hoeveelheid spam nog aanzienlijk toe.
Makkelijker via breedbandVolgens Frank De Reymaeker, systems engineer bij Cisco België, heeft dit vooral te maken met de beschikbaarheid van breedbandinternet: “Hoe sneller de internetverbinding, hoe makkelijker je een spamcampagne kan lanceren via geïnfecteerde computers in zogenaamde botnets of zombienetwerken.”
Cisco geeft ook andere trends aan in zijn security-rapport. Zo blijkt malware zich langzaam te verschuiven van louter Windows naar ook andere besturingssystemen. Een andere en voorspelbare trend is de verschuiving van vaste naar mobiele toestellen. Omdat er veel meer mobiele toestellen zijn, natuurlijk, maar ook omdat de vaste toestellen steeds beter beschermd worden.
Android en Apple“Vandaag is het voor oplichters moeilijker dan ooit om die pc-platformen te exploiteren die traditioneel als hun voornaamste bron van inkomsten golden”, aldus De Reymaeker. “In 2010 hebben velen dan ook hun werkterrein verlegd naar mobiele platforms.”
Android en Apple worden wellicht twee van de populairste platforms voor malwareschrijvers, zo voorspelt Cisco nog.
Bron: http://www.itprofessional.be/nieuws/125246/spam-over-hoogtepunt-heen-/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here