7.5 C
Alba Iulia
maandag, december 4, 2023
No menu items!

Langzaamste eiland in de wereld

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het Turkse eiland Gökçeada, in de Egeïsche Zee, zal het “langzaamste eiland” in de wereld worden, heeft de burgemeester aldaar gezegd.
Burgemeester Yucel Atalay presenteerde zaterdag op het eiland een bestand met betrekking tot “Cittaslow” criteria bestaande uit 52 artikelen van de Internationale Vereniging Cittaslow.
“Onze criteria zijn goedgekeurd en ons eiland heeft de titel ‘Cittaslow’ mogen ontvangen,” vertelde Atalay.
De van Cittaslow Beweging is opgezet in 1999 met behup van de briljante intuïtie van Paolo Saturnini, die in het verleden burgemeester van Greve in Chianti was, een klein stadje in Toscane.
Met nieuwe ideeën over de stad zelf en het bedenken van een andere manier van ontwikkeling, gebaseerd op de verbetering van de levenskwaliteit, verspreid Santurnini zijn gedachten over Turkije.
Het belangrijkste doel van Cittaslow, was en is tot op heden, om de filosofie van Slow Food te vergroten. De bedoeling is om te zorgen dat lokale gemeenschappen en de regering van steden, de concepten van eco-gastronomie zullen gaan toepassen op de praktijk van alledag.
Lees verder op:
Bron: http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/turks-eiland-wordt-langzaamste-eiland-in-de-wereld/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here