7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Turkije dichtst bij lidmaatschap BRIC-groep

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije is het verst gevorderd om toe te kunnen treden tot de groep van BRIC-landen. Dat is de conclusie van een rondvraag van Royal Bank of Scotland (RBS) bij een honderdtal investeerders en analisten. Volgens 35 procent van de ondervraagden heeft Turkije de meeste voorwaarden, onder meer op het gebied van kredietwaardigheid en geopolitieke belangrijkheid, om als een BRIC-land bestempeld te kunnen worden. Turkije gaat Indonesië (23 procent), Mexico (16 procent), Zuid-Korea (12 procent) en Zuid-Afrika (11 procent) vooraf.
De BRIC-terminologie – verwijzend naar de groeilanden Brazilië, Rusland, India en China – werd tien jaar geleden gelanceerd door Jim O’Neill, analist van Goldman Sachs. Sindsdien wordt de term gebruikt om de verschuiving van de wereldwijde economische macht van de geïndustrialiseerde westerse economieën naar een aantal snelgroeiende ontwikkelingslanden te symboliseren. In december vorig jaar had Yang Jiechi, Chinees minister van buitenlandse zaken, Zuid-Afrika al uitgenodigd om volwaardig lid te worden van de BRIC-groep. (MH)
Bron: http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/turkije-dichtst-bij-lidmaatschap-bric-groep/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here