7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Godiva boert goed onder Turkse Ulker groep

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Het Belgische chocolademerk Godiva doet het goed onder de Turkse Ülker-groep. Sinds 2007 maakt Godiva deel uit van de Ülker-groep, die daarmee een mogelijkheid zag tot uitbreiding van de afzetmarkt en het distributienetwerk. Ülker was eerst actief in Turkije, de Balkan en het Midden-Oosten. Door de overname van Godiva kreeg de groep ook een groot deel van Europa er bij.
Ülker zelf is bekend van de chocolade en de koekjes en de overname van Godiva zorgde voor een versterking hierin. Volgens Nicolas Bouvé, managing director van Godiva Chocolatier Europe, ME & Global Travel, heeft de overname door Ülker ook voor Godiva veel voordelen opgeleverd. Zo is Godiva weer een onafhankelijke onderneming geworden. Onder de vorige eigenaar, de Amerikaanse Campbell-groep, kende Godiva die onafhankelijkheid veel minder. Daar werden bepaalde services zoals IT, financiën en hr gedeeld.
Binnen Ülker heeft Godiva vrijheid. Wel heeft Ülker Godiva een opdracht meegegeven: de omzet verdubbelen naar 1 miljard dollar. Ülker levert hiervoor de middelen, tijd en geld. De crisisjaren waren voor Godiva ook moeilijk, maar 2010 leverde groei op. 2010 was goed voor een omzet van 440 miljoen euro (600 miljoen dollar), waarmee de doelstelling dichterbij komt.
Bron: http://www.profnews.nl/960612/godiva-boert-goed-onder-turkse-%C3%BClker-groep

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here