7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

NL hulp aan Turkije voor privacy en dataprotectie

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Duidelijke regels voor dataprotectie en privacy zijn belangrijk voor de verdere ontwikkeling van met name de digitale dienstverlening in Turkije. Het Nederlandse onderzoeks- en adviesbureau Considerati (www.considerati.com) gaat samen met consortiumpartner Van Doorne (www.vandoorne.com) en experts van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in 2011 de Turkse overheid assisteren bij de implementatie van de regels voor dataprotectie van de Europese Unie. Hiervoor zal nauw samengewerkt worden met het Turkse ministerie van Justitie, het Turkse parlement en het Turkse bedrijfsleven, met name bedrijven die veel gegevens verwerken, zoals banken, verzekeraars, telecombedrijven, e-commercebedrijven, gezondheidsinstellingen, et cetera. Voor Nederlandse bedrijven die actief zijn in Turkije, zal een goede bescherming van privacygevoelige gegevens de uitwisseling van data met Turkije vergemakkelijken en in zijn algemeenheid het vertrouwen in digitale dienstverlening versterken.
Dit project vindt plaats in het kader van het G2G-programma en heeft als doel de Turkse wetgeving op het gebied van dataprotectie in lijn te brengen met die van de Europese Unie. Opdrachtgever van het project is Agentschap NL, agentschap van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie. Het project is een vervolg op de succesvolle implementatie van de E-commercerichtlijn in het Turkse recht door Considerati en Van Doorne voor het ministerie van EL&I. Er wordt nauw samengewerkt met de Nederlandse ambassade in Ankara.
Meer informatie:
Considerati
Ton Wagemans
E-mail: wagemans@considerati.com
Telefoon: (020) 737 00 69
Bron: Considerati
Bron: http://www.evd.nl/nieuws/index.asp?bstnum=295968&location=/nieuws/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here