7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Turks ouderencentrum verandert naam in Lale

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Lale Huzurevi. het zorgcentrum voor Turkse ouderen in de Boschstraat, heeft een nieuwe naam.Althans: deels. Het woordje ‘huzurevi’ is namelijk geschrapt.
Dat heeft alles te maken met de gevoelswaarde van dat woord, vertelt een medewerkster. “Huzurevi is het Turkse woord voor ouderencentrum. In Turkije heeft het een negatieve lading,”
In de Turkse gemeenschap wordt het namelijk niet gewaardeerd als kinderen niet zelf voor hun ouders zorgen, maar hen in een zorgcentrum laten wonen. Dat is ook één van de redenen waarom het niet storm loopt in Lale. Op dit moment wonen er één Marokkaanse en zes Turkse ouderen. De andere bewoners zijn, net als het leeuwendeel van de bewoners van moederhuis Raffy, van Indische afkomt. Om de koudwatervrees bij de Turkse doelgroep weg te halen, was er gisteren een bijeenkomst in Lale. Daarbij was onder meer dr. Bülent Senay uitgenodigd. “Hij vertegenwoordigt 143 moskeeën.” Zijn aanwezigheid diende om duidelijk te laten zien dat het in Nederland niet erg om toe te geven dat een ouder soms beter af is in een speciaal zorgcentrum.
Bron: http://www.bndestem.nl/regio/breda/8216408/Turks-ouderencentrum-verandert-naam-in-Lale.ece

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here