7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

Deventer traint lokale overheden in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De gemeente Deventer geeft in 2011 en 2012 in Turkije vijf trainingssessies rondom onderwerpen die partners uit Turkije hebben aangegeven. De eerste training vindt tussen 7 en 11 maart plaats en is gericht op milieumanagement (afval, water, energie). Almar Otten, programmamanager milieu van gemeente Deventer en Wim van Doorn, consultant Royal HasKoning geven de trainingen.
In het kader van haar langdurige samenwerking met Turkije is de gemeente Deventer (internationaal beleid) betrokken bij een project ter ondersteuning van de bestuursacademie van de GABB (Unie van Zuidoost Anatolische Gemeenten) in Zuidoost Turkije. Dit project wordt mede door de Nederlandse Ambassade in Ankara gefinancierd.
Een trainingsessie duurt een week en bestaat uit twee dagen training aan twintig ambtenaren, een dag evaluatie van de eerste training. Aansluitend de voorbereiding van de tweede training van twee dagen die aan twintig bestuurders uit de regio wordt gegeven.
De gemeente Deventer voert samen met de GABB nog een ander project uit, gericht op het opzetten van een oefencentrum voor de brandweerlieden uit de regio. Het oefencentrum wordt op 12 april in Turkije officieel geopend. Hierbij is een bestuurlijke delegatie uit Deventer aanwezig.
Beide projecten vallen onder ‘Deventer internationaal’. Deventer inwoners, (vrijwilligers)organisaties, instellingen en de gemeente werken onder deze noemer actief samen op het gebied van internationale samenwerking. Zo draagt Deventer bij aan het versterken van het lokaal bestuur in partnersteden en het realiseren van de millenniumdoelen op lokaal niveau.
Bron: http://www.deventercentraal.nl/article.php?action=showarticle&id=5249

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here