7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Turks aandeel in toeristische zorgsector kan flink toenemen

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Turkije verdiende in 2010 ruim 850 miljoen dollar met het zorgtoerisme en is er klaar voor om deze sector de komende tien jaar nog veel verder uit te breiden, volgens een prominente figuur in de Turkse zakenwereld.
Het land kan doorgaan met haar succes in de sector en kan mogelijk in 2020 gezondheidszorg bieden aan maximaal 500.000 mensen uit het buitenland. Hiermee kan Turkije 10 miljard dollar verdienen, volgens Rifat Hisarcýklýoðlu, voorzitter van de Union of Chambers and Commodity Exchanges of Turkey (TOBB). Dit werd aangekondigd tijdens een persconferentie eind vorige week, tijdens de opening van het Health Tourism Business Council.
“We zullen op zo’n manier werken, zodat buitenlandse zorgverzekeraars Turkse medische behandelingen opnemen in hun polis. We zullen er dus voor gaan zorgen dat veel landen hun patiënten naar Turkije gaan sturen, net zoals Koeweit dat doet. We zullen de opmerkingen van onze premier, Recep Tayyip Erdogan, gaan uitvoeren zodat Turkije een zorg-partner van de Verenigde Staten wordt,” zei hij.
Ongeveer 220 miljoen mensen, de zogeheten baby-boomers, bereiken ‘de ouderen’ leeftijdsgrens in 2015. Hisarcýklýoðlu zegt hierover dat een dergelijke vergrijzing van de bevolking de druk op de begrotingen van deze landen zal opvoeren, als gevolg van een toename van de behoefte aan gezondheidszorg.
“Ongeveer 43 miljoen mensen in de Verenigde Staten hebben geen ziektekostenverzekering, terwijl nog eens 120 miljoen mensen daar ook geen medische dekking voor tandheelkundige behandelingen hebben,” zei hij. “Het zou niet als een verrassing komen wanneer er een toename te zien zal zijn in het zorgtoerisme van mensen uit landen zoals de Verenigde Staten. Veel mensen uit de midden- en hogere klassen zullen naar andere landen reizen voor kwalitatief hoogwaardige medische behandelingen.”
Bron: http://www.nederlandersinturkije.nl/nieuws/turks-aandeel-in-toeristische-zorgsector-kan-flink-toenemen/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here