7.5 C
Alba Iulia
maandag, september 25, 2023
No menu items!

PSO-Milieu opnieuw opengesteld in 2011

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

PSO-Milieu biedt in 2011 wederom kansen aan Nederlandse bedrijven uit de milieubranche die goederen en technische assistentie willen leveren voor milieuprojecten in Georgië, Servië en Turkije. PSO-Milieu richt zich op de verbetering van het milieu in Oost-Europa en daarmee ook op de vermindering van verontreiniging in aangrenzende regio’s. Het totaalbudget voor 2011 bedraagt ruim 3 miljoen euro.
Projecten
De milieuprojecten bestaan in het algemeen uit de levering van goederen uit milieugerichte sectoren en de daarbij horende technische assistentie. Ondernemers verwerven na een toegekende opdracht in een van de betrokken landen een goede uitgangspositie voor een vervolgopdracht en de mogelijkheid tot een langdurige samenwerking met de buitenlandse partners.
Criteria
Om voor uitvoering van een project in aanmerking te komen moet de aanvrager een in Nederland gevestigde onderneming zijn, geen overheidsorganisatie of stichting. Overige criteria worden opgenomen in de Terms of Reference van de diverse projecten.
Thema’s
Er wordt een aantal thema’s benoemd waarbinnen de projecten ontwikkeld moeten worden. Nieuw in 2011 is dat het programma openstaat voor projecten die gericht zijn op vervoersmanagement in (snelgroeiende) steden. Overige thema’s zijn onder meer: afval- en afvalwaterbehandeling; bodem- en grondwaterbescherming, het creëren van stortplaatsen voor gevaarlijk en/ of inert afval; energiebesparing bij de eindgebruiker en duurzame (alternatieve) energiebronnen.Voor Georgië staat dit jaar het thema water en infrastructuur op de agenda en voor Servië het thema biobrandstoffen. Het thema voor Turkije is nog niet bekend.
Geïnteresseerd?
Via deze website wordt u op de hoogte gehouden over de status van de aanbestedingen van de projecten. Naar verwachting gaat begin juni de eerste belangstellendenregistratie open. Ook vindt u op deze website meer informatie over PSO-Milieu, de volledige themalijst en ziet u enkele voorbeelden van projecten.
Bron: NL EVD Internationaal
Bron: http://www.evd.nl/nieuws/index.asp?bstnum=296247&location=/nieuws/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here