7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Turkije blijft vasthouden aan een toekomst met kernenergie

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

De aanhoudende problemen met verschillende kernreactoren in Japan volgend op de aardbeving eind vorige week, hebben in West-Europa tot een hernieuwde discussie over kernenergie geleid. Zo heeft het de Duitse bondskanselier Angela Merkel terug doen komen op haar eerdere besluit om oudere kernenergiecentrales langer open te houden. In Turkije kan de situatie in Japan de regering echter niet van het besluit afbrengen om tegen 2023 over twee of drie op kernsplitsing gebaseerde energiecentrales te beschikken.
Op het moment maakt Turkije nog geen gebruik van kernsplitsing bij de opwekking van energie, maar als het aan de huidige regering ligt zal daar in de toekomst verandering in komen. Verleden jaar tekende Turkije een contract met Russische staatsonderneming ROSATOM voor de bouw van een kernenergiecentrale in Mersin. Daarnaast is de Turkse regering in onderhandeling met Japan over de bouw van nog meer kernenergiecentrales. De bouw van de eerste Turkse kernreactor voor energiewinning moet in 2013 beginnen. Volgens het plan zal deze centrale in 2018 op het net worden aangesloten.
Lees verder:
Bron: http://www.lokum.nl/turkije/2011/03/15/turkije-blijft-vasthouden-aan-een-toekomst-met-kernenergie/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here