7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Begrotingsoverschot over eerste twee maanden in Turkije

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Hoewel de Turkse arbeider daar weinig van merkt is de economie in Turkije nog steeds booming. Over de eerste twee maanden van dit jaar is zelfs sprake van een begrotingsoverschot.
Althans, dat verklaarde Minister van Financiën Mehmet Simsek afgelopen dinsdag. Met kennelijke trots, want het is 28 jaar geleden dat Turkije dit kunstje voor het laatste vertoonde. In 2008 was er weliswaar ook al eens sprake van een begrotingstekort, maar toen alleen over de maand februari.
Het begrotingsoverschot over februari alleen bedraagt nu bijna een miljard lira, wat neerkomt op 630 miljoen dollar. Volgens het rekensommetje gaf de Turkse staat 23,57 miljard lira uit, terwijl er 24,56 binnenkwam. Over de afgelopen twee maanden werd in totaal 46 miljard lira uitgegeven, terwijl er 48 miljard naar de staatskas vloeide. Een verschil van twee miljard dollar, tel uit je winst!
Het zou aardig zijn wanneer Ankara zou besluiten om dit overschot in te zetten om de sociale ongelijkheid aan te pakken. Een druppel op een gloeiende plaat weliswaar in een land waar de inkomensverschillen de pan uit rijzen, maar alle beetjes helpen, zou je zeggen. In dit verband is echter van regeringswege geen woord vernomen. Maar goed, de AK-partij staat dan ook niet bekend om haar sociale opvattingen.
Bron: Peter Edel
Bron: http://turkije.blog.nl/nieuws/economie/2011/03/16/begrotingsoverschot-over-eerste-twee-maanden-in-turkije

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here