7.5 C
Alba Iulia
zaterdag, september 30, 2023
No menu items!

Turkse bedrijven in nood door zomertijd

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Een besluit van Turkije om de zomertijd een dag later te laten ingaan, jaagt Turkse bedrijven op kosten. De schade is niet bekend, maar er wordt veel geklaagd. Ankara besloot onlangs op het nippertje dat de klok niet op zondagnacht 27 maart een uur vooruit gaat, maar in de nacht van zondag op maandag.
De beslissing werd vorige week plotseling aangekondigd in de staatscourant van Turkije. Sinds maandag zetten bedrijven alle zeilen bij om mogelijke problemen voor te zijn. Computersystemen die automatisch naar de zomertijd verspringen, moeten handmatig aan de nieuwe situatie worden aangepast.
Luchtvaartmaatschappijen moeten passagiers laten weten dat de tijd op hun tickets niet klopt. Vooral banken en telecombedrijven klagen over de extra kosten die ze moeten maken. De bedrijven willen dat zulke beslissingen voortaan minstens een half jaar van te voren worden aangekondigd.
De reden voor de verandering is het nationale toelatingsexamen voor de universiteit, dat op zondag 27 maart wordt afgenomen. Dit geldt als één van de belangrijkste examens die Turken in hun leven afleggen. De druk op potentiële studenten is zo groot, dat docenten vreesden dat een aanpassing van de tijd in de nacht voor het examen te veel stress zou geven. Ze vroegen om verandering, waar de regering op inging.
Bron: http://www.beursduivel.be/nieuws/103065/Turkse_bedrijven_in_nood_door_zomertijd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here