7.5 C
Alba Iulia
donderdag, november 30, 2023
No menu items!

Concert Mustafa Ceceli

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Mustafa Ceceli is een nieuwe ster aan het firmament van de Turkse muziekwereld. In korte tijd breekt deze keyboardspeler door als arrangeur voor onder anderen Sezen Aksu en Kenan Doðulu. Na dit succes brengt hij zelf een aantal singles uit, die stuk voor stuk bovenaan de hitlijsten eindigen.
Mystiek Productions haalt deze zanger/arrangeur op veler verzoek wederom naar Nederland voor een onvergetelijk concert in De Doelen.
Het leven van de in Ankara geboren Mustafa Ceceli staat al vroeg in het teken van muziek. Op 6-jarige leeftijd raakt hij in de ban van keyboard. Zijn muziekleraar onderkent het aangeboren talent van Mustafa en adviseert hem later keyboardspeler te worden. Hij combineert lyceum en studie diergeneeskunde aan de universiteit van Ankara met muzieklessen. Tijdens zijn studententijd speelt Mustafa Ceceli keyboard in een door hem opgericht bandje. Ook neemt hij deel aan het door de TRT (nationale radio en tv van Turkije) georganiseerde project ‘Zomerconcerten’.
Na drie jaar verruilt Mustafa Ceceli de universiteit van Ankara voor die van Istanbul, waar hij economie studeert. Zijn eerste stap op de ladder van een professionele muziekcarrière zet hij als achtergrondzanger in de Nukhet Duru en Cenk Eren Band. Bij de productie van hun albums komen niet alleen de zangkwaliteiten van Mustafa Ceceli aan de oppervlakte, hij blijkt tevens een begenadigd arrangeur.
Deze gave blijft onder Turkse artiesten niet onopgemerkt; al gauw vraagt een grote ster als Kenan Doðulu hem voor het arrangement van zijn hit Aklým Karýþtý. Niet veel later valt hem de eer te beurt door Sezen Aksu te worden ingelijfd bij de hofhouding van deze ongekroonde koningin van de Turkse muzikale wereld. Voor haar arrangeert hij onder meer de tophit Gidemem.
Mustafa Ceceli’s naam is hiermee voorgoed gevestigd en hij besluit zelf een aantal singles op te nemen. Met succes: de nummers Karanfil, Limon Çýçekli en Unutamam blijken grote hits. Zijn eerste album ‘Mustafa Ceceli’ valt meteen in de prijzen. Niet alleen wordt dit door Kral TV gekozen tot ‘Beste album van 2010’, ook sleept hij de titel ‘Beste mannelijke artiest van 2010’ in de wacht. Het nummer Hastalýkta Saðlýkta wordt door de Bond van Boulevardbladen uitgeroepen tot ‘Beste nummer van 2010’. Daarnaast ontvangt hij de prestigieuze Altýn Kelebek Award in de categorie ‘Best Aanstormend Talent van 2010’, uitgereikt door het vooraanstaande dagblad Hürriyet.
Deze eervolle prijzenregen geeft de muzikale carrière van Mustafa Ceceli, met zijn warme stem, ‘ideale schoonzoon’- looks en weergaloze arrangementen, een extra boost. Zijn populariteit schiet als een komeet omhoog, hij is een veelgevraagd artiest in Turkije en daarbuiten. Ook in Nederland heeft Ceceli inmiddels een in rap tempo groeiende schare fans. Er wordt dan ook grote belangstelling verwacht als hun idool op 10 juni in De Doelen in Rotterdam zijn opwachting maakt.
Concert Mustafa Ceceli
Datum: Vrijdag 10 juni 2011
Aanvang: 20.30 uur
Plaats: De Doelen, Rotterdam
Prijzen: Golden Seat: € 39,- | Rang 1: € 35,- | Rang 2: € 30,- | Rang 3: € 25,-
Voorverkoop: Kassa De Doelen | 010 217 17 17 | www.dedoelen.nl
Website: http://www.mystiekproductions.nl
Voor vragen: info@mystiekproductions.nl
Online kaartverkoop: http://www.dedoelen.nl/concertgebouw/index.php?go=agenda.showAgendaDetail&idnr=5825
Bron: http://www.dedoelen.nl/concertgebouw/index.php?go=agenda.showAgendaDetail&idnr=5825

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here