7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Turkse delegatie op bezoek in Delfland

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Op uitnodiging van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie bezocht een Turkse delegatie op maandag 14 maart de afvalwaterzuiveringsinstallatie (AWZI) Harnaschpolder in Midden-Delfland. Turkije is op watergebied een veelbelovend land met uitdagingen voor het waterbeheer. De Nederlandse watersector is graag bereid om daarbij van dienst te zijn.
De organisatie van het waterbeheer in Nederland via de waterschappen is uniek. Peter Glas van de Unie van Waterschappen benadrukte het belang van de waterschappen en de uitdagingen waar we in Nederland als delta voor staan. Pleun van der Ende van het Hoogheemraadschap van Delfland voegde daaraan toe: “Mede door de klimaatveranderingen en de toename van verharding door bebouwing is ruimte voor water van groot belang, zeker in het gebied van Delfland. Samen met gemeenten, het bedrijfsleven en burgers zoeken we naar de beste oplossingen om ook op termijn droge voeten en schoon water te houden.”
PPS
De Publiek Private Samenwerking (PPS) tussen het Hoogheemraadschap van Delfland en het internationale bedrijvenconsortium Delfuent bv is een mooi voorbeeld van samenwerken met het bedrijfsleven. Joyce Rombouts van Delfland en Paul Oostdam van Delfluent vertelden over de kansen, risico’s en de intensieve samenwerking bij de totstandkoming van deze overeenkomst. Met als resultaat een grote en moderne afvalwaterzuivering die door private partijen wordt geëxploiteerd onder supervisie van de publieke sector.
Het was een ontspannen en interessante ontmoeting waarbij veel ervaringen zijn uitgewisseld. Het bezoek werd afgesloten met een rondleiding over het terrein langs de verschillende facetten van het zuiveringsproces.
Bron: http://www.hhdelfland.nl/actueel/nieuwsarchief/@42754/turkse-delegatie/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here