7.5 C
Alba Iulia
zondag, september 24, 2023
No menu items!

Zorghuis Sefkat opent wachtlijst

zakeninturkije
Aenean volutpat elit purus. Suspendisse potenti. Cras eu pharetra felis, in lobortis erat. Pellentesque vel felis felis. Integer viverra, orci id suscipit eleifend,

Vanaf heden is de wachtlijst van Zorghuis Þefkat – het eerste zorghuis in Nederland dat intramurale verpleeghuiszorg biedt aan Turkse en Marokkaanse ouderen – geopend. Zorghuis Þefkat, onderdeel van Zorggroep Elde (ZGE ) gaat op 12 september 2011 van start met 18 zorgvragers. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij coördinator Deniz Özkanli voor een intake gesprek.
24 Uur/7 dagen zware zorg
Zorghuis Þefkat is een verpleeghuis voor zorgvragers met psychogeriatrische en somatische aandoeningen. Er zal 24 uur en 7 dagen per week zorg geboden worden aan 18 cliënten. Bewoners zullen veelal ouderen zijn die in de thuissituatie niet meer verpleegd en verzorgd kunnen worden. Bij Zorghuis Þefkat zal men rekening houden met de gewoontes en levenswijze van de bewoners. Dit zal zich uiten in personeel dat de eigen taal verstaat, maar ook in halal maaltijden en de inrichting.
Achtergrond initiatief
Þefkat is geboren uit noodzaak. Veel Turkse en Marokkaanse ouderen zijn in de jaren ’60 en ’70 als gastarbeider naar Nederland gehaald om zwaar lichamelijk werk te verrichten. De intentie was om een aantal jaren te werken en terug te keren naar het thuisland. De meesten hebben inmiddels langer in Nederland geleefd en voelen zich hier thuis. Dit is de generatie die nu aan het verouderen is en waar ZGE zich met Zorghuis Þefkat op wil richten. Voor de vrienden, familie en ambassadeurs is sefkat.nl actief, waar men de ontwikkelingen kan volgen en mee kan denken over de zorgproblematiek van deze ouderen.
Over Zorggroep Elde: “Verstand van zorg, gevoel voor welzijn”
De ongeveer 1100 medewerkers van Zorggroep Elde zijn dagelijks voor zo’n 1200 cliënten actief in de regio’s Boxtel, Sint-Michielsgestel en Haaren. Aan vooral ouderen wordt een ruim pakket aan zorg- en dienstverlening geboden op tien locaties, inclusief Thuiszorg Zorggroep Elde.
Zorggroep Elde wil wonen, zorg- en dienstverlening bieden, gericht op maximale zelfstandigheid van de zorgvrager. Daarbij wordt er van uitgegaan dat de zorgvrager zelf verantwoordelijk is voor alle aspecten van het leven en zelf hieraan richting geeft, waarbij de Zorggroep, eventueel in samenspraak met familie en relaties, een ondersteunende rol heeft.
Op www.zge.nl is er meer achtergrondinformatie over ZGE en haar producten & diensten te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here